Opkikkertje

Het is belangrijk om te blijven denken aan onze omgeving. Kennissen, collega’s, vrienden of familie verdienen te weten dat we aan ze denken. Soms is dat opgelost met een simpel berichtje via de telefoon, maar wat nou als we daar voor èèn keer vanaf stappen en iets nieuws willen proberen?

Tegenwoordige communicatie

We communiceren veel via sociale media en telefoongesprekken, wat tegenwoordig meer dan normaal is. Het is snel en makkelijk in gebruik. We kunnen binnen één minuut iemand laten weten dat we aan ze denken. We hoeven geen enveloppen meer in huis te halen en geen postzegels meer te kopen. We hoeven zelfs niet meer te balen van het feit dat we telkens vergeten die brief op de post te doen. En als je dan toch besluit om een brief te schrijven in plaats van een online berichtje te doen, dan kun je deze typen en is een postzegel online te bestellen. Het internet maakt het ons ontzettend makkelijk om in contact te blijven met elkaar, echter haalt het soms een stukje persoonlijk contact weg.

Dat is tevens niet per direct erg. Als we ons bewust zijn van het feit dat het internet niet écht persoonlijk contact is en dit meenemen in hoe we via internet contact zoeken met elkaar, dan is internet een goede vorm van communicatie als persoonlijk contact even niet gaat.

Opkikkertje

Iedereen verdient een ‘ik denk aan je’, maar soms heeft iemand in je omgeving het nét iets harder nodig. Dan wil je diegene misschien een opkikkertje sturen. Zo’n hart onder de riem of een beterschap-berichtje wordt gezien als waardevol, vooral als dit berichtje persoonlijk is. Als iemand niet lekker in zijn vel zit, wil je diegene laten lachen of laten weten dat het goed komt. Een opkikker kaartje is daarvoor de perfecte oplossing. Een opkikkertje is een combinatie van speels en luchtig, maar ook warmhartig en het is een blijk van écht persoonlijk contact.

Ziekjes

Wellicht ligt een dierbare van jou in het ziekenhuis. Misschien zijn er situaties voorgevallen die niemand zag aankomen, of die niemand wilde zien aankomen en zijn doktoren nu hard bezig om jouw dierbare te helpen. Dan komt een opkikker kaartje goed tot zijn recht. Voor jouw dierbare iets tastbaars, iets wat ze kunnen vasthouden en waar ze naar kunnen kijken. Dit kan jouw dierbare helpen om door zo’n lastige situatie te komen, vooral als je er in persona niet voor ze kan zijn.

Goed in je vel zitten

Het kan ook zijn dat het lichamelijk perfect gaat, maar mentaal niet. Goed in je vel zitten is net zo belangrijk als lichamelijk gezond zijn. Het lastige van mentale gezondheid, is dat deze vorm van gezondheid lastiger te pijlen valt. We kennen alleen ons eigen mentale gezondheid en zullen nooit écht kunnen controleren of onze dierbare zich mentaal goed voelen. Dat is lastig, maar ook een extra reden om leuke, persoonlijke boodschappen te blijven delen met elkaar.

Voor als je je dierbare wilt helpen, maar misschien weet je niet hoe of vindt je het lastig om om te gaan met mentale lastigheden, voor deze situatie is er geen perfecter kaartje dan een kaartje met een persoonlijk opkikker tekstje.

Sprekende kikkers

Bijzondere Boodschappen geeft jou de mogelijkheid zo’n warmhartig opkikker kaartje te sturen. Met een bijzonder kikker artifact dat je kunt laten spreken breng je jouw boodschap persoonlijker over dan ooit tevoren. Zo kun je jouw beterschap-wens, opkikker tekst of hart onder de riem écht laten overkomen zoals jij hem bedoelt. Plus, hoe leuk is het dat jouw dierbare zowaar een sprekende kikker in de brievenbus ontvangt, die ook nog eens jouw stem heeft!

Opkikker tekstjes

Het valt goed voor te stellen dat je het verzinnen van een lief, leuk of opbeurend tekstje, lastig vindt. Hoewel een simpele ‘beterschap’ al een geweldige boodschap is, is het ook begrijpelijk als je nét iets extra’s wilt zeggen. Hieronder staan een paar ‘hart onder de riem’ en beterschap boodschappen:

‘We/ik denk aan je’

‘We komen hier weer uit, samen’

‘Je bent sterk, je bent op de goede weg.’

‘Ik kom zo snel mogelijk langs voor een dikke knuffel.’

‘Je hoeft het niet alleen te doen, ik/wij staan naast je.’

‘Bellen mag altijd, mijn nummer was 06….’

Dit zijn enkel voorbeelden. Het leukste bericht dat je met je dierbare dierbare kan delen is een persoonlijk bericht. Misschien een herinnering die je met ze deelt, of een grapje die alleen jullie snappen. Of misschien schrijf je wel een gedichtje voor je dierbare en wil je die voordragen. Hoe persoonlijker, hoe beter, ook als je bang bent dat je bericht  misschien niet perfect is. Imperfectie maakt een boodschap persoonlijk en dat maakt het perfect.

Opkikker via bijzondere boodschappen

Op de site van Bijzondere Boodschappen kun je het kikkertje heel makkelijk vinden. Op de homepagina staat hij al snel in beeld, maar je kan hem ook vinden via het menu rechts bovenin. Je kan dan direct jouw persoonlijke boodschap inspreken, via de site zelf. Jouw stem wordt opgenomen en in het opkikkertje geplaatst. Verdere uitleg staat bij het opkikkertje!

Nu is het aan jou om je bericht te vormen naar hoe jij het wilt. Ga je voor een gedichtje, een leuke herinnering of een hart onder de riem. Bijzondere Boodschappen maakt het allemaal mogelijk.

En hoewel we tegenwoordig veel via internet contact zoeken, moeten we het échte contact niet vergeten. Het is belangrijk om je dierbare te laten weten dat je aan ze denkt en om ze geeft, vooral omdat eenzaamheid snel voorkomt als de situatie het niet toelaat om je huis te kunnen verlaten. Of je dierbare nu lichamelijk of mentaal niet op en top is, een lief opkikker kaartje is altijd op z’n plek. Laat ze weten dat je aan ze denkt met een persoonlijk ingesproken bericht via Bijzondere Boodschappen. Laat ze lachen met een grappig verhaal, of laat ze huilen door een emotionele hart onder de riem.

Je berichtje hoeft niet perfect te zijn, de menselijke imperfectie maakt het zoveel leuker om te luisteren naar je zelf-ingesproken berichtje. Dus maak je geen zorgen om een verspreking, een stotter of een stilte, al deze dingen maken het jouw persoonlijke boodschap. Wie wil jij laten weten dat je aan ze denkt?

 

 

– Merle Hoftijzer